Black pepper beef

Posted by | September 12, 2013 | Recepten | No Comments
Black Pepper Beef

Black pepper beef

Black pepper beef is een pittig gerecht uit de Aziatische keuken. De ideale maaltijd voor als je niet zo veel tijd hebt, maar toch heel lekker wil eten.
Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

2-3 el zwarte peperkorrels
500 g wagyu, in hapklare brokken gesneden

voor de marinade
4 el oestersaus, 2 el Chinese kookwijn of droge sherry, 3 tl aardappelzetmeel, 4 tl sojasaus, 2 tl sesamolie
1 1/2 el plantaardige olie (arachide) om te bakken
2-3 knoflooktenen, in dunne plakjes
1 kleine groene paprika in blokjes
1 ui, in blokjes

naar wens
het recept uitbreiden met wat paddenstoelen in schijfjes (shiitaken en champignons) en grofgesneden stukken bosui.

Hulpmiddelen:

Vijzel

Voorbereiding:

Stamp de peperkorrels grof in een vijzel.
Doe de biefstukblokjes in een kom met ¾ van de peperkorrels en de overige ingrediënten voor de marinade. Schep het geheel goed om en laat het vlees tenminste een kwartiertje marineren.

Bereiding:

Verhit 1 ½ el olie in een wok op hoog vuur en schroei/roerbak de biefstukblokjes snel dicht. Laat zoveel mogelijk marinade in de kom zitten voor later. Voeg ui, knoflook en paprika toe (en eventueel de paddenstoelen/bosui) en roerbak deze even mee. Giet een scheutje heet water bij het restant van de marinade en wals de kom even rond zodat water en marinade vermengen. Giet dit uit in de wok en roerbak het geheel nog even tot ui en paprika beetgaar zijn. Verdeel het gerecht over 4 borden en bestrooi met de resterende peper.

Serveertips:

Lekker met rijst of noedels

 

Recept gevonden op: http://www.smulweb.nl/recepten/1409917/Black-pepper-beef