Bereiding tip wagyu stoofvlees

Posted by | Recepten | No Comments

Ingrediënten: 1 kg wagyu stoofvlees, 2 ajuinen, boter, 1 blonde leffe, 1 eetlepel ketchup, 1 eetlepel mosterd, thijm, laurier blaadjes, pezo, 2 zakjes knorr stoofvleesmix.

Stoof de ajuinen apart in een pan tot ze glazig zijn. Bak het wagyu stoofvlees in een beetje boter tot het mooi van kleur is en voeg vervolgens de ajuin toe. Voeg daarna de blonde leffe toe samen met wat water tot het stoofvlees onder staat. Voeg de ketchup, mosterd, thijm, pezo en de laurierbladen toe. Laat gedurende 1.5 u sudderen op een zacht vuurtje. Als laatste 2 zakjes stoofvleesmix oplossen in wat water en toevoegen. Even proeven of u het stoofvlees zacht genoeg vindt en klaar is kees.

Bereiding tip wagyu burgers

Posted by | Recepten | No Comments
  • Onze wagyu burgers zijn van puur wagyu vlees met een kleine toevoeging van kruiden.
  • Bak de burger in een pan – met een weinig boter of olijfolie – aan beide kanten ongeveer 3 à 4 min. Ook hier is de kunst om de vetten in het vlees te houden (smelten reeds bij lichaamstemperatuur) . Zeker niet op het vlees drukken

Bereiding tip wagyu steak, T-bone, …

Posted by | Recepten | No Comments

• Het vlees kruiden met een beetje grof zeezout en zwarte peper

• In een verwarmde pan een beetje boter, olijfolie of wagyu vet smelten

• Het vlees dicht schroeien (grillen of bakken) rondom bruin, 1.5 à 2 min. per kant voor rood of een 4-tal min. per kant voor doorbakken. Aangezien het wagyu vet reeds smelt bij lichaamstemperatuur bestaat de kunst erin om deze enkelvoudige onverzadige vetzuren in het vlees te houden. Deze zorgen voor de unieke smaak.

• Daarna is het belangrijk om het vlees een 30 tal min. te laten rusten in een voorverwarmde oven van 50° à 60°C (laagste stand). Indien je dit te lang zou vinden kan al vanaf 10 min een enorm verschil maken.