Filet van Wagyu-rund

Posted by | September 12, 2013 | Recepten | No Comments
Filet van Wagyu

Filet van Wagyu

Filet van Wagyu-rund gebakken op de hete plaat, wortelpuree met bosuitjes en zoete ui gelakt met pecannoten en beukenzwam
Voor 4 personen

Ingrediënten:

1 bos jonge wortelen
boter
1 sjalot, gesnipperd
een stukje gember, gesnipperd
peper en zout
suiker
1 bosje bosuitjes of lente-uitjes
zeezout
2 zoete uien
tandoorikruiden
100 g pecannoten, grof gehakt
2 eetlepels Haspengouwse perensiroop
een stukje gember, gesnipperd
1 eetlepel groenecurrypasta
een scheutje sojasaus
600 g filet van Wagyu-rund (of goed Belgisch rundvlees)
olijfolie
een stukje gember, geraspt
200 g beukenzwam
citroensap

Bereiding:

Maak de wortelen schoon en snijd ze in plakjes. Stoof ze aan in wat boter met de sjalot en de gember. Kruid met peper, zout en een snuifje suiker. Mix de wortelen fijn als ze gaar zijn.

Maak de lente-uitjes schoon en leg ze kort op de grill. Kruid met peper en zeezout.

Maak de zoete uien schoon en snijd ze in plakken. Bak ze in wat boter en kruid ze met de tandoorikruiden. Rooster de pecannoten in een pan met antiaanbaklaag. Mix de siroop met de gember, de currypasta en een scheutje sojasaus. Meng er de geroosterde pecannoten onder en bestrijk de uiplakken met dit mengsel. Zet ze 5 minuten in een oven op 170 °C.

Leg het vlees kort in een marinade van olijfolie met geraspte gember en bak het tot de gewenste cuisson op de hete plaat of in een koekenpan.

Bak de beukenzwam kort in wat boter. Laat even rusten en werk af met enkele druppels citroensap.

Serveer het vlees met de wortelpuree, de uien en de beukenzwam.

Recept gevonden op: 

http://www.een.be/programmas/goesting/deze-week-op-het-menu-9