Wat ooit begon met de aankoop van 1 koe is vandaag uitgegroeid tot een volwaardig vleesveebedrijf met kwaliteitsrunderen van het hoogste niveau, met een 200-tal Belgisch witblauwe (BWB) runderen en een 50-tal Japanse wagyu runderen.

De bewuste koe waarin vader Willy destijds investeerde, was een zuiver Belgisch witblauw rund: een dubbeldoel. Een grote, goed bevleesde zwart-witte koe, maar met een beperkte conformatie. Onze huidige veestapel is het resultaat van een selectief kweekprogramma met behulp van kunstmatige inseminatie, waar er voornamelijk gewerkt wordt met bloedlijnen uit de Fabroca catalogus, met als resultaat: een uiterst gezonde veestapel bestaande uit groeikrachtige, zware zoogkoeien en stieren met uitmuntende economische prestaties.

Bernard en Johan besloten om in de voetsporen van hun vader te treden, naast het zuivere Belgische witblauwe ras wouden ze een tweede diersoort met topkwaliteiten kweken: het Japanse wagyu ras. Na zich hier en daar te informeren, werd er al gauw geïnvesteerd in een aantal embryo’s die kort daarna ook geplaatst werden. Een dik jaar na dit wijs besluit werd een eerste wagyu kalfje geboren. De rest geschiedde…

Vandaag is onze boerderij ruim 40 ha groot waaronder 20 ha weiland, 15 ha maïs, 2,5 ha spelt en 2,5 ha raaigras. Bovendien bestaat onze BWB-kudde uit een 60-tal moederdieren, 55 vaarzen, 85 stieren en is onze wagyu kudde ondertussen uitgegroeid tot 45 stuks waarvan 20 moederdieren, 10 vaarzen en 15 ossen.

De filosofie van Hof Ten Ede bestaat uit het leveren van topkwaliteit aan betaalbare prijzen voor iedereen, met uitzonderlijke aandacht voor het dierenwelzijn en het milieu, in samenwerking met gespecialiseerde vakmensen.